Om mig

Jag föddes 1959 i Stockholm, på Karolinska sjukhuset i Solna, och har sedan alltid bott i Stockholm. Åtminstone om man räknar Järfälla till Stockholm, för det var där jag växte upp. Jag säger inte att det var dåligt att växa upp i Järfälla, men så fort jag kunde flyttade jag in till stan. Sedan några år bor jag i Bromma.

Det blev viktigt för mig att skriva redan när jag var tio år. Jag hade det ganska jobbigt, och att lyckas formulera sina tankar i skrift gav mig styrka. I början skrev jag framför allt dikter och dagböcker. Det var en högtidsstund att stänga dörren till flickrummet, öppna kollegieblocket och sätta tankarna på pränt.

Jag minns att jag en gång tänkte, på tonåringens dramatiska vis, att om jag inte lyckas komma överens med ”människorna” kan jag ju alltid bli författare. Nu skulle jag så småningom komma väldigt bra överens med mina medmänniskor, men behovet att skriva försvann inte för det.

I slutet av sjuttio- och början av åttiotalet spelade jag i tjejrockbandet Fega Påhopp och utövade impopulärmusik med gruppen Boojwah Kids, och gick ett år på konstskola. Att jag så småningom valde att satsa på skrivandet var väl för att det kändes som att jag uttryckte mig bäst på det sättet, men också för att det inte krävde mer än papper och penna. Som musiker måste man ha någonstans att repa, och som bildkonstnär måste man ha en ateljé. Skriva kan jag göra hemma, uppkrupen i ett hörn av soffan, eller med min dator i knät.

På nittiotalet utbildade jag mig till IT-konsult, i avsikt att varva yrkesarbete med författande. Under 2017 började jag istället arbeta deltid på ett bokförlag, vilket gett mig mera tid till mina egna projekt.

Numera skriver jag inte för att formulera egna, svåra erfarenheter. Jag skriver för att det är så roligt att i en bok berätta om världen och hur livet kan vara.

Comments are closed.