Publicerat

Gustaf & Johanna, 2013, 382 sidor, Ord&visor förlag, ISBN 978-91-86621-50-6

Boken handlar om mina föräldrar, Karin och Åke Stenstedt. Jag har valt att använda andra namn, eftersom jag har skrivit i romanform. Annars är allting i boken sant, förutom att jag förstås fått återskapa dialog, tankar och atmosfär i vissa stycken.
Det är en berättelse om kärlek som aldrig tillåts nå ända fram, och om en hisnande klassresa under folkhemmets framväxt.

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus eller på www.ordvisor.se.

***

Villa Kobelmaus hemlighet, 2008, 165 sidor, eget förlag, ISBN 978-91-633-3426-9

Min första utgivna roman, handlar om Ylli Hadderbrich, vars pappa försvann för tjugofem år sedan utan att lämna så mycket som en råttlort efter sig. Historien börjar när den mystiske Faager knackar på dörren och påstår sig kunna hjälpa Ylli med att hitta hennes pappa, det som både Polisen och försäkringsbolagets utredare misslyckats med.

Romanen, som är en mix av science fiction, fantasy och deckare, kan beställas här.

***

Tekannan, 1997, 51 sidor, Brutus Östling Bokförlag, ISBN 91-7139-339-0

Min andra diktsamling. Handlar om att ha någon, om att riskera att förlora någon, och om att faktiskt förlora någon. Genom rummen rör sig två barn, en flicka och en pojke. En dikt börjar så här: Bära sin yta/som ett sprött flak,/vara som folk är mest – på stranden/Är man glad då? Trött på allting?/Innerst inne tom och kall?

Boken kan köpas på Adlibris eller Bokus.

***

Gud i solglasögon, 1991, 82 sidor, Brutus Östling Bokförlag, ISBN 91-7139-029-4

En samling dikter som jag skrev innan, medan och efter jag skrev ”Det man kallar verklighet”, och som delvis cirklar runt samma ämnen som mina första noveller. Andra dikter sträcker sina tentakler ned i barndomens skattkista, och andra berättar om hur det gick sen. En dikt går så här: Jag tar plåstret från munnen/med ett ryck uppifrån och ned,/ut faller/en nött leksaksbil/några hasselnötter/ett rött kaktusblad

Boken kan köpas på Adlibris eller Bokus.

***

Det man kallar verklighet, 1990, 188 sidor, Symposion, ISBN 91-7868-178-2

Min första bok, en samling om tjugo noveller. Det handlar om uppbrott, om att vara ung och ta tåget till kontinenten, hamna på alternativ jul i Christiania eller köra fast i ett igensnöat Europa på jakt efter Den Stora Kärleken, som i titelnovellen får ett namn. Förhållandet spricker innan det börjat. Vad är verklighet? En morgon är det dags för bröllop. Magen växer och cirkeln sluts, kanske.

Boken är slutsåld. Utgrävningar i källaren kan dock resultera i ett antal osålda ex.

Comments are closed.